Monday, November 28, 2011

Sukkerfri

For at stykke tid siden skar jeg ned på mit sukkerindtag. Voldsomt ned. Og det var absolut tiltrængt, desværre.

I stedet har jeg kastet mig ud i diverse lækkerier, man kan lave uden sukker, blandt andet bounty barerne fra det tidligere indlæg. Alle tingene er overraskende nok blevet modtaget utroligt godt hos de to små mænd, der bor hjemme hos os.

Samuel hjalp mig gladeligt med at rulle disse carobkugler i kokos, og han var endnu mere villig til at hjælpe mig med at spise dem.


Men det var faktisk en gammel klassiker, der tog både mig og børnene med storm. Popcorn!

Vi har ikke nogen microbølge ovn, og tanken om at lave popcorn på den gammeldags måde med olie, majskerner og en gryde har afholdt mig fra popcorn i en rum tid. Det virker så besværligt og tidskrævende. Står man ikke altid og funderer over, om ens "prøve"-popcorn allerede er poppet, og man bare ikke har hørt det? Så ender det med, at jeg letter på låget for at checke efter, og inden jeg ved af det, så kommer der en popcorn flyvende lige op i hovedet på en. Så ved man da, at den er poppet!

Men trangen til popcorn blev en dag for stor, så jeg fandt ingredienserne frem, og fra jeg satte gryden på blusset til vi havde en skål varme, velduftende popcorn foran os, gik der maks 5 minutter. De der keramiske kogeplader kan altså noget, vores gamle komfur i mit barndomshjem ikke helt kunne.




Samuel er tilfreds. Meget tilfreds.


Og Magnus er virkelig, virkelig tilfreds. Jeg tror, at han spiste halvdelen af portionen. Utroligt hvor hurtigt sådan nogle små hænder kan arbejde.

Desuden har min amerikanske veninde fortalt mig, at hun er specialist i at lave popcorn i forskellige smagsvarianter. Jeg tror, jeg ser en stor fremtid i de der fabelagtige majskerner!

1 comment:

Do You Think I Am An Automaton said...

I see that same future full of different flavored popcorn parties! I can't believe I have kept the secret of weekly popcorn eating from you for so long!